HEM       SILVERSMYCKEN       AKTUELLT       DESIGNTANKAR & BAKGRUND       ÅTERFÖRSÄLJARE       KONTAKT          
Designtankar och Bakgrund

Min passion för silvrets unika uttryck gör att jag vill förmedla detta med både lekfullhet och tradition i mina smycken. Detta samsas då jag låter alla intryck avspeglas i det rena, kvinnliga formspråket.

Jag är född och uppvuxen i Bovallstrand och där hämtar jag ofta kraft och inspiration ur havet, naturen och det Bohuslänska landskapet. Spegelblankt vatten, vågornas rörelse, havets och bergens urkraft, alla intryck följer med in i mina smycken där jag ger dem nytt liv.

Bakom varje smycke jag formger finns en tanke eller känsla jag vill förmedla. I halsbandet jag kallar Solregn, låter jag droppformen återge det vackra naturfenomenet där även regndroppar får en glittrande lyster då solen skiner genom dem.

Med ringen Illusion vill jag visa min lekfullhet, men även en medveten återanvändning av silvret. Till överdelen har jag använt den negativa formen från Solregnet och genom att kombinera den med en blank underkupa i silver, ger det betraktaren en illusion om en skimrande pärla inuti.

Jag önskar att du skall känna dig stolt över ditt smycke och med glädje komma att bära det många år framöver. Varje smycke blir unikt då de görs för hand och inget av dem massproduceras. Jag använder alltid 925 sterlingsilver när jag tillverkar mina smycken förutom när jag virkar i silvertråd, då jag måste använda 999 finsilver för att kunna forma tråden.

Under 2013, 2014 och 2016 fick jag det ärofyllda uppdraget av Lerums Rotaryklubb att smycka Lerums lucia och tärnor med varsitt halsband Oändlig Kärlek. 2016 skänkte jag hela beloppet till Cancerfonden till förmån för Rosa Bandet.

Jag avslutade min 2-åriga utbildning Silversmide och Smyckedesign vid Nääs Design & Konsthantverk 2005 och startade då upp min firma och har byggt upp min verkstad efterhand. Efter en vidarutbildning, Yrkesinriktad Konstnärligt fördjupningsår 2011, tog jag klivet att bli Smyckedesigner / silversmed på heltid. Jag har även en tidigare textil bakgrund, vilket ibland syns i mina smycken.

Mina främsta inspiratörer och förebilder inom smyckevärlden är våra stora mästare inom smyckedesign, Vivianna Torun Bülow-Hübe och Wiwen Nilsson vilkas formspråk jag beundrar.

Liselotte Klingener