HEM       SILVERSMYCKEN       AKTUELLT       OM MIG       ÅTERFÖRSÄLJARE       KONTAKT / BESTÄLL          
Designtankar och Bakgrund

Min passion för silvrets unika uttryck gör att jag vill förmedla detta med både lekfullhet och tradition i mina smycken. Detta samsas då jag låter alla intryck avspeglas i det rena, kvinnliga formspråket.

Jag är född och uppvuxen i Bovallstrand och där hämtar jag ofta kraft och inspiration ur havet, naturen och det Bohuslänska landskapet. Spegelblankt vatten, vågornas rörelse, havets och bergens urkraft, alla intryck följer med in i mina smycken där jag ger dem nytt liv.

2018 började jag tillföra infattningar av granit, sågade och slipade ur borrkärnor från min hembygd, för att kombinera med mina blanka silversmycken. För mig bildar det ursymbolen för Bohuslän, det glittrande havet och de vackra klipporna av Bohusgranit.

Bakom varje smycke jag formger finns en tanke eller känsla jag vill förmedla. I halsbandet jag kallar Solregn, låter jag droppformen återge det vackra naturfenomenet där även regndroppar får en glittrande lyster då solen skiner genom dem.

Med ringen Illusion vill jag visa min lekfullhet, men även en medveten återanvändning av silvret. Till överdelen har jag använt den negativa formen från Solregnet och genom att kombinera den med en blank underkupa i silver, ger det betraktaren en illusion om en skimrande pärla inuti.

Jag avslutade min 2-åriga utbildning Silversmide och Smyckedesign vid Nääs Design & Konsthantverk 2005 och startade då upp min firma och har byggt upp min verkstad efterhand. Efter en vidarutbildning, Yrkesinriktad Konstnärligt fördjupningsår 2011, tog jag klivet att bli Smyckedesigner / silversmed på heltid. Jag har även en tidigare textil bakgrund, vilket ibland syns i mina smycken.

Mina främsta inspiratörer och förebilder inom smyckevärlden är våra stora mästare inom smyckedesign, Vivianna Torun Bülow-Hübe och Wiwen Nilsson vilkas formspråk jag beundrar.

Medlemskap

KVIRR - Konstvandring i Ranrike, Norra Bohuslän, under påskhelgen
https://kvirr.se/liselotteklingener/

KHVC - Din guide till det främsta av Sveriges konsthantverk
https://konsthantverkscentrum.se/medlem/liselotte-klingener/

KRO - Konstnärernas Riksorganisation
https://www.kro.se/

LERVERK - Butik och galleri - Keramik, glas och smyckeskonst vid Kronhusbodarna i Göteborg
https://lerverk.com/liselotte-klingener/

CV Liselotte Klingener
Klicka här (pdf) >>

Granit


Granit


Granit


Halsband Granit